Apfelstrudel rijstpap met Sports Granola Classic topping (recept voor 4 personen)

Super carb load! Ideaal de avond voor een belangrijke wedstrijd.


Rijstpudding:

  • 300 ml magere melk of plantaardig alternatief (ik gebruik altijd rijstmelk, omdat dit naast een beetje koolhydraten eigenlijk niets anders bevat)
  • 60 gram rijst
  • 1 vanillestokje
  • 16 gram rietsuiker

Apfelstrudel topping:

  • 10 gram roomboter
  • 5 gram plantaardige olie
  • 4 appels, geschild
  • 60 gram rietsuiker
  • 20 gram rozijnen
  • ¼ theelepel kaneel

Granola topping:
60 gram Sports Granola Classic

Bereiding:
Snijd het vanillestokje overlangs open en schraap er de zaadjes uit. Doe de zaadjes samen met de peul in een steelpannetje met de afgemeten hoeveelheid melk. Breng aan de kook.
Voeg de rijst toe, draai het vuur lager en laat op een heel zacht vuurtje 30 minuten garen. Roer af en toe even om. Roer de suiker door de rijstpap en haal het vanillestokje eruit.
Terwijl de rijstpap staat te pruttelen heb je tijd om de appeltjes te schillen en in blokjes te snijden.
Smelt de boter samen met de olie in een pan en bak er de appeltjes goudbruin in. Bestrooi met suiker, voeg de rozijnen en de kaneel toe en laat doorbakken tot de appeltjes mooi bruin worden en naar karamel gaan ruiken.
Verdeel de rijstpap over vier schaaltjes. Schep hier bovenop de gebakken rozijn-kaneel-appeltjes en werk af met Sports Granola Classic.
Smakelijk!

Per portie: 372 kcal; 70,6 g koolhydraten; 3,5 g eiwitten; 7,5 g vet - 2,6 g verzadigd; 3,9 g vezels